Вашето ръководство за избор на акумулатори

Допитахме се до специалисти, които продават акумулатори за коли над 15 години, за да споделят с нас опита си и това, което ще бъде от полза за нас на тема акумулатори.
Акумулатора на автомобила ви се намира под капака на автомобила.

Той не само осигурява електричеството, необходимо за ключалките на вашите врати, плъзгащи се прозорци, светлини и други аксесоари за автомобили, но също така ви позволява да запалите автомобила си.

В момента, в който акумулатора Ви падне, колата ви вече не функционира.

 Вашето ръководство за избор на акумулатори

Подобно на другите компоненти на моторните превозни средства, батериите се износват с течение на времето и трябва да бъдат заменени.

И така, нека разберем коя е най-важната информация за покупка на акумулатор за кола, от www.dandbpro.com, лидер в онлайн прожбата в България.

Парвилното време за смяна на акумулаторната батерия може да спести много нерви и пари, но как да се уверите, че избирате правилен акумулатор за Вас? Има пет важни фактора, които трябва да се имат предвид при търсене на подходяща акумулатор

5 фактора при избора на акумулатор за кола

  • Размер
  • Марка
  • Резервен капацитет
  • Възраст
  • Усилватели за студено завъртане

Определете какъв размер акумулатор е нужен за Вашата кола

Важно е акумулаторът на колата ви да се побере плътно в мястото отделено за него. Размера на батерията на автомобила ще варира по размер в зависимост от производителя, но повечето са проектирани да бъдат със статични размери, подходящи за всички коли.
Размерът на вавишят акумулатор, може да бъде намерен в раздела за батериите в ръководството за употреба или онлайн според конкретната марка автомобил.

Ако вече нямате достъп до оригиналното ръководство на собственика, можете също да се консултирате с магазини или търговците на батерии, за да определите подходящия размер на групата батерии за вашия автомобил.

Проверете възрастта на батерията

По-новите батерии обикновено са по-добри и издържат по-дълго от по-старите акумулатори. Не забравяйте да проверите датата на производство на акумулатора, които обмисляте да закупите за вашия автомобил. Като цяло батерията се счита за „свежа“, ако е на по-малко от 6 месеца.

За съжаление, производствените дати рядко се посочват в конвенционални обозначения. Вместо това се използват двусимволни буквено-цифрови кодове за изразяване на възрастта на акумулатора на автомобила.

Първият знак ще бъде буква от А до L , представляваща месеца на производство; вторият знак ще бъде число от 0 до 9, представляващо годината на производство.

Проверете резервния капацитет на акумулатора

Оценката на резервния капацитет на батерията (RC) се отнася до нейната „постоянна мощност“. Това е времето, през което батерията може непрекъснато да доставя минималното напрежение, необходимо за работа на колата ви, ако генераторът или ремъка на вентилатора се повредят.

С отличен рейтинг на резервен капацитет, колата ви може да работи само на акумулатор, ако алтернаторът спре да работи. Не избирайте просто батерията с най-дългия резервен капацитет, който можете да намерите.

Консултирайте с майстор или потърсете информация онлайн, за да научите препоръчителния рейтинг на резервния капацитет за вашия конкретен модел автомобил. Избирайте само батерии, чийто RC рейтинг е в рамките на препоръчания диапазон, посочен в ръководството на собственика на вашия автомобил.

Проверете рейтинга на акумулатора при студено време

Усилвателите за студено време (CCA) измерват способността на батерията ви да стартира колата си по време на изключително студено време. По време на замръзване или температури от минус 10 градуса, много превозни средства палят много трудно (запалване) поради сгъстяването на моторното масло.

Класификацията на усилвателя за студено време, посочена в батерията, се отнася до броя на усилвателите, които батерията ще може да поддържа в продължение на 30 секунди при 0 градуса по Фаренхайт.

Изборът на батерия с висок рейтинг на CCA е добра идея, ако планирате да използвате автомобила си на ниски температури.

Ако планирате покупка на нов акумулатор, посетете сайта на Онлайн Магазин за Акумулатори и Батерии | DandBpro.