Какво представляват камините с водни ризи?

fireplace

Камини с водни ризи са по-лесни и по-удобни за използване в съпоставка с останалите уреди за отопление с дървен материал. На практика, те са по-лесни за поддържане от другите на газ, нефт или пък печките на ток. Пелетните печки извършват работа с дървесни пелети, които представляват компресиран материал от дърва, наподобяващ храна за зайци. В случай, че притежавате вкъщи камина, то е възможно да обмислите идеята за купуване на допълнителна водна риза за камината, с която да минете към по-пестеливия и предпочитан екологично метод за отопление с материал от дървесина.

Типичната камина на пелети е снабдена със специален механизъм, като изчислява какъв брой пелети е нужно да са изгорени, според размерите на стаята, която се отоплява. По-голяма част пелетни камини с водна риза имат най-малко 2 възможности за настройване на огъня. Така също притежават специална вентилационна система, разсейваща образувания горещ въздух. Камините с пелети с водна риза са наистина икономични и не замърсяват със сажди и прахови отлагания въпросното помещение, в което са разположени. Всичко зависи от вида пелетна камина, която искате, те могат да събират между 10.000 и 60.000 BTU/час (английска топлинна единица).

Камината на пелети с водна риза гори пелетите изключително ефективно и по време на процеса на изгаряне се образува съвсем малко количество пушек, това е причината да не е нужно да завързвате камината към куминната система. Изгорелите газове минават през малка тръбичка в стената на открито. Пелетните камини са снабдени със специална тръбичка Клас L, направена от неръждаема стомана отвътре, а отвън е подсилена с цинк или алуминий. Пелетните камини може да са свързани към системата с комина, но с по-малък размер от стандартния тръба, изработена от стоамана, която не ръждясва.

Пелетните камини на водна риза се зареждат много рядко в съпоставка с останалите уреди за отопление, отопляващи с дървесина. Презареждането с пелети е от порядъка от веднъж на денонощие до 2 пъти седмично в зависимост от модела камина на пелети и вашите отоплителни нужди. За да заредите с пелети камината, ще трябва само да ги изсипете в бункера на печката, който обикновено е с вместимост от 15 до 58 кг пелети. Самата камина е снабдена със специално апаратче, наречено свредел, така се преместват пелетите от бункера към капсулата в камината.

Цената на пелетни камини с водна риза са в рамките от 700 до 3000лв. Вложението в камина на пелети ще ви се изплаща много години. Вградените камини с водна риза икономисват площ и будят чувство за уют на дома.

Открийте още: пелетни камини цени