Капковото напояване и системи за поливане – Коя е разликата ?

Като решите как точно да изграден Вашият зелен двор, важно съществено значение ще бъде какъв вид система за поливане ще поставите. Поливането на вашия озеленен двор е с решаващо съществено значение, ако наистина имате желание да поддържате само една площ от райграс.


Две от най-използваните системи за поливане на дворове са напояване с капки и системи за поливна. Ако не сте уверени коя е главната разлика м/у именно тези две с-ми, ние ще ви разкажем точно какви са те и ще спомогнем да определите кое е за вашите потребности и градината ви.
Дефиниране за системата за капково напояване и пръскане
Макар че има няколко варианти на напоителни системи за капково, ние искаме да обхванем ключов модел, който най-често се използва, след като става въпрос за озеленяване на жилищни и търговски имоти.
Капково напояване
Системите за напояване с капки пуска водата по правилен вариант. Като ползвате поредица продължителни пластмасови тръби, капковото напояване най-често е много ниско близо до тревата, с този медот по-малко вода ще се изгуби от изпарението. На редовни интервали или в зависимост от структурата на двора, в тръбите за напояване има отвори, да е възможно напълнената вода да изтече. Те често се използвт, като за мъглуване, може да разгледате система за мъглуване от БИ ЕЛ АГРО.
Както ни показва наименованието, споменатата система за капково напояване разрешава тази вода да капе директно върху почвата, заобикаляща растението, където се локализира отвора.
Напоителна система
В контраст от тях, системата за напояване разпръсква капките в по-широко разпространени, контролирани граници. В сравнение със системите за капково напояване е над земята, когато говорим за напоителните системи, тръбите са под земята, като единствено главите които пръскат се забелязват от почвата.
След като се влючат, точно тези с-ми разпръскват големи размери вода, за да напоят значително по обем пространство. Разпръсквачите, слагани от правилна фирма за озаленяване, може да са поставени точно така, че вашият зелен двор да получи необходимото по обем водно покритие, с липса на тревни площи да бъдат сухи.
На основа на различията между напояването чрез капки и системите за напояване, можете да имате доста добра представа за това, от която се нуждаете във вашия двор. Но ако наистина все още не сте сигурни, е хубаво да знаете плюсовете и минусите на двете системи за поливане.
Ползите и − за напояване
Плюсове :
Драстично намалява отпадъците във видата
По-изгодно за разделното поливане на растения
Намаля видимо ерозията по почвата
Много лесен за поставяне
Предотвратява инфекцията на рах=йграса поради пренасищане
Ползите и − на системите за напояване
Ползите :
Чудесен избор за всички различни варианти земна почва
Би могла с софтуер да работи с точен час
Пласмасови тръби безопасни под земята
Полива лесно огромни тревни площи
Може да се поставят допълнения като пестициди и торове за растенията