Кухните – местенце за готвене и приятна комуникация

kitchen

Като всяко едно нещо, така също и кухните са подвластни на широк напредък през изминалите години. Някога разположените в най-далечния край на сградата кухненски помещения са заменени от изградените на централен план модерни стаи. Тънкият момент за дизайнерите е подредбата на сигурни дизайни, обърнати към трапезарията и свързването на кухнята с хола или пък всекидневна. В изработването на изглед на кухня, има няколко подробности, като е необходимо да се анализират, примерно островна ли ще бъде кухненското помещение? Иновативен или пък по старомоден дизайн предпочитате? Какви точно домакински уреди ще вземете? Силата и вида на осветлението?

– Плотовете в кухнята
Гранит, Варовик, Мрамор са едни от най-употребяваните природни материали за плотове за кухня, употребявани в наши дни. Използването на плочки от керамика определено е така популярно сред дизайнерите, защото те са комфортни и се срещат в огромно разнообразие от цветове. Термалните плотове с произведени от хората материи са прекрасен подбор заради отношението качество цена, като предлагат и така също наличието на богата цветова палитра. Плота от дървесина, от масивно дърво, са значително хубави, но няма твърдост на вода и топлина и точно заради този проблем изключително рядко се употребяват в кухненските помещения.

– Кухненското обзавеждане предоставя тона за цветовете на интериорния изглед
Шкафовете в кухненските помещения са основни в дефинирането на общата визия на цветовете на интериора в кухненското помещение. Ако сте направили избор за светъл интериор, спрете се на по-светла дървесина – явор, бреза, кестен, бук, дъб.

– Готварските помещения за голяма семейна стая
Независимо дали ще ободрявате кухненското си помещение или пък избирате нова в нов дом, съществуват няколко предимства като поставянето на остров да речем, с тях е добре да размислите. Ако случайно да речем искате да обедините хола с кухнята, разполагате с възможност да го изградите с бар плот – едновременно стилен и удобен. Може би дори е възможно да сложите печката за готвене като частица от бар плота и по този начин по необходимото време за готвенето, може да разговаряте с близките си.

– Разделете си шкафовете предварително
Изберете изначало кое шкафче и чекмедже какво реално ще има и колко точно кътче ще ви трябва въобще в кухнята. Може да започнете с конкретизирането размерите на кухненския плот. Водете се по готварското помещение, което сте ползвали до този момент, изберете какво реално ви е нужно и какво точно е било прекомерно.

– Сложете домакинските принадлежности в горната част на стаята
Устройте виртуално разграничение между отделните стаи без да изграждате стена. Изящна поставка за чаши, абсорбатор или малък шкаф, поставени в горната част на стаята са чуден начин за това.

– Кухничка – коридор
Повечето дизайнери одобряват употребата на кухня тип антре или т.нар. V-образни кухненски помещения. Превъзходна, в случай, че кръстосвате м/у котлона и мивката.

– Осветлението под шкафчетата
Осветлението нормално не му се дава голямо внимание при аранжирането на готварското помещение. Положението обаче е, че даже с ясна светлина в кухнята, шкафчетата най-често остават мрачни. С няколко удобно монтирани диодни или луминисцентни осветителни тела, кухнята може спокойно да изглежда значително по-голямо и уютно.