Полезни напътствия за свежа поляна Видове тревни площи

За да имате желаната от Вас поляна, ще трябва да селектирате коректната тревна смеска (комбинация от семена), като пример власатка или английски райграс.

Има отиваща си смес от семена за почти всеки вид тревна площ. Те могат да са обществени, декоративни, спортни или просто разнообразни ландшафтни райони.

Поливане на ливадите

Поляните биха могли да бъдат поливани като на ръка – с маркуч и воден пистолет, така и автоматично – с разпръсквачи.

Ако случайно се прави това през светлата част на денонощието, част от водата се изпарява, без да бъде използвана. Ето защо още повече се използват по-интелигентни, ефикасни и спестявайки вода с-ми.

Много популярни са изскачащите разпръсквачи. Съставянето на подобна система за поливане Ви дава покой дълги години занапред, позволявайки удобно да напоявате тревните площи с помощта на едно бутонче или дори с телефон за поливане.

Обогатяване на тревните площи


Заради косенето се вземат част от хранителните елементи на тревата. Точно това може да е компенсирано благодарение на обогатяване.

Важно е да се извършва през пролетта и есента, всичко зависи от нивото на третиране на тревата, както и от типа продукт за наторяване, използван от Вас.

На световния пазар все повече се предлагат гранулиране торове с дългосрочна функция – траеща няколко месеца.

Ъгли на морава

За окрайчване на ливадата, много комфортен инструмент е ножица с акумулаторна батерия с дълги дръжки.

Подновяване на ливади

Винаги, когато настъпва пролетта и ливадата се позеленее, на отделни места е възможно да останат кафеникави сектори. Те се фиксират благодарение на изрязване с ръчен уред (примерно права лопата).

Подрязаното място е възможно да се попълни с тревен чим. Различен метод е точно след отстраняване на изсъхналите треви, да се разрохка почвата и да се посадят напълно нови семена.

Техника на косене

Всеки път докато косите, е необходимо да променяте посоката на рязане. Или непременно ще натискате стъбълцето в една посока, а това може да доведе до по-лесно степване на тревните площи. Ако обикновено подрязвате надясно, редувайте с подкосяване наляво. Понякога е хубаво и по напречно, като разменяте посоките.

За да разберете още, може да посетите сайта на megatools.bg и да намерите голям избор от машина за рязане на плочки